Bordeaux-i kalandozások

A bordeaux-i borrégió a téli időszakban is varázslatos hangulattal vár bennünket, ráadásul Budapestről már közvetlen repülőjárattal is elérhető. Vajon mire hasonlít leginkább a Cité du Vin futurisztikus épülete? Egy dizájnos borospohárra? Esetleg arra az örvényre, ahogyan a bor kavarog a kóstolópohárban? A bordeaux-i bormúzeum a borimádók nemzetközi találkozóhelye, egy igazi eklektikus különlegesség, ahol a borról... Tovább..


A bordeaux-i borrégió a téli időszakban is varázslatos hangulattal vár bennünket, ráadásul Budapestről már közvetlen repülőjárattal is elérhető.

Vajon mire hasonlít leginkább a Cité du Vin futurisztikus épülete? Egy dizájnos borospohárra? Esetleg arra az örvényre, ahogyan a bor kavarog a kóstolópohárban? A bordeaux-i bormúzeum a borimádók nemzetközi találkozóhelye, egy igazi eklektikus különlegesség, ahol a borról összegyűjtött tudást rendszerezve és szórakoztató módon tárják elénk. Legújabb, jövőre nyitó kiállításuk egy igazi különlegesség, mely méltó nyitánya lehet az új évnek: a „Bor & Zene: Összhang és Harmónia – a 16-tól a 19. századig” című tárlat a római bacchanáliák világától a barokk korszakon ár egészen a modern időkig mesél a muzsika és a borfogyasztás kapcsolatáról.

A borkészítés történetének új központja a Garonne folyó partján a modern Bordeaux jelképévé vált. Immár Budapestről közvetlenül is elérhetjük ezt az UNESCO világörökséggé nyilvánított várost, a Wizz Air ugyanis szeptember óta közvetlen járatot indít heti két alkalommal: hétfőnként és péntekenként. A 2,5 órás menetidővel így Bordeaux ideális helyszíne lehet egy év végi vagy év eleji hosszú hétvégés kikapcsolódásnak.

A 13 350 m


Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (30)